Noem het een rommelmarkt , een yardsale, wij noemen het Tafel in de Tuin. Neem onze naam maar heel letterlijk. Een tafel in je tuin, om zo je spulletjes te verkopen. Kleedjes mogen natuurlijk ook 😉

Tijdens Tafel in de Tuin mogen deelnemende tuinen hun spulletjes verkopen, denk aan tweedehands spullen en handgemaakte items.
Je verkoopt je spullen op eigen terrein. Vanuit je voortuin, vanaf de oprit, of de achtertuin.

Wil je mee doen dan vragen wij je om op te geven via het online inschrijfformulier.
Per geplande datum is er een uiterlijke inschrijfdatum. Na deze datum is opgegeven niet meer mogelijk omdat wij dan de plattegrond gaan klaarmaken. De bezoekers kunnen middels een plattegrond alle tuinen bij langs en er een gezellige dag van maken.

Tafel in de Tuin wordt georganiseerd door Birgit de Jong en Eva van Limburg. Twee enthousiaste dames die houden van op rommelmarkten staan en deze te bezoeken. Na een aantal keer vroeg je auto in, bepakt en bezakt ergens naar toe rijden, dachten we “dat kan anders”. Waarom niet vanuit je eigen tuin. En zo is Tafel in de Tuin in 2018 ontstaan bij Birgit in de tuin. In 2019 vroegen wij meer mensen mee te doen en was dat de officiële eerste editie.


(Links: Birgit)

Birgit

Rommelmarkten bezoeken, ik hou er van. Wij maken er als gezin vaak een speurtocht van, iets zoeken met een doel. Een nieuwe puzzel of spelletje of een bepaald boek. Maar soms kom je net iets tegen wat je tof vind.
Kleding van mijn jongens gaan vaak naar kinderen in vrienden of familie kring, zo leuk als dit nog een ronde mee kan en nog weer fijn gedragen wordt. Laatst werd ik heel blij van een stapel kleding van een vriendin die haar kast aan het opruimen was, zij ruimte in de kast, ik nieuwe kleding. Fijn voor de portemonnee en nog goed voor het milieu ook. Mijn jongens houden er ook van, vinden het leuk wat spulletjes te verkopen en wat centjes voor de spaarpot te verdienen, ook zijn ze blij met tweedehands dingen, zo leren zij ook dat niet alles nieuw hoeft te zijn.

Eva

Upcycling; een woord dat steeds meer bij mij past. De laatste jaren ben ik (onbewust) steeds bewuster bezig met een duurzaam leven. Denk hierbij aan tweedehands kleding, het recyclen van textiel tot nieuwe items, maar ook het steeds meer integreren van biologische spullen in huis; biologische voedingsmiddelen, verzorgingsproducten zonder sulfaten en parabenen… Het is echt niet dat ik als geitenwollensok door het leven ga, maar iets bewuster zijn voelt wel goed!

Oude shirts van mijn man worden t-shirts voor onze zoon Luka, restjes stof tover ik om in een slinger voor in de tuin en schatzoeken bij de kringloop wordt ik toch echt wel blij van!

Tafel in de Tuin sluit hier natuurlijk ook perfect bij aan; een tweede (of derde, vierde) leven geven aan spulletjes waar jij niet meer gelukkig van wordt, maar een ander ongetwijfeld nog wel! Een ‘rommel’markt is dan ook eigenlijk geen passend woord, want over het algemeen zijn het juist items die super geschikt zijn voor recycling die we spotten op de tafels en kleedjes. We hopen dat jullie allemaal je ‘schat’ vinden tijdens één van onze events, veel plezier met zoeken!


(Links: Eva)